fbpx

Clean Language Event 2023

In 2022 organiseerden wij het Clean Language Event voor de eerste keer.
Dit jaar zijn we terug met vier dagen Clean Language.
Op deze pagina vind je informatie voor elk van de vier dagen,
Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op!

  • Donderdag 14 september – Workshop Leiderschap met Caitlin Walker
  • Vrijdag 15 september – Open Space, kennismaken met Clean
  • Zaterdag 16 september – Clean Conference, Vertrouwen
  • Zondag 17 september – Workshop Gesuperviseerd Symbolisch Modelleren

Snel overzicht over de 4 dagen, hun kosten en de tijden? Download hier de flyer!
Kaarten bestel je hier!

Hoe onze persoonlijke metaforen onze leiderschapsstijl beïnvloeden.

Op 14 september 2023 tijdens de CLE23 dagen zal Caitlin Walker (PhD) een training verzorgen over leiderschap en persoonlijke metaforen.

In deze workshop zullen we jouw persoonlijke ervaringen met leiderschap ontdekken en de kwaliteiten van leiders die jij hebt meegemaakt in jouw leven. We onderzoeken jouw persoonlijke ervaringen en kijken of er misschien een meer generiek model aan ten grondslag ligt. We bekijken jouw eigen kwaliteiten en waar deze van nature in lijn liggen met de leiderschapsstijl die jij zou willen toepassen. We onderzoeken ook waar je wellicht als leider anders bent dan je zou willen. We kijken niet alleen naar onze persoonlijke ervaringen maar ook naar de vooroordelen die we hebben omtrent leiderschap; wie er wel of niet een leiderschapspositie mag hebben en welke verhalen en mythen er telkens opnieuw verkondigd worden waardoor er (sociale) verwachtingspatronen geschapen worden die bepaalde mensen juist wel of niet voorselecteren voor een leiderschapsrol of positie.

Deze workshop biedt een uitgelezen kans voor leiders met verschillende achtergronden om bij elkaar te komen voor een ‘deep dive’ in wat het voor jou betekent om leiding te geven. We onderzoeken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we dit op een creatieve manier kunnen vertalen naar de eigen context.
Deze workshop is voor mensen die in een (senior) leiderschapspositie werkzaam zijn.

Open Space – Kennismaken met Clean Language

Op vrijdag 15 september 2023 organiseren wij een Open Space. Deze dag staat in het teken van het ervaren van (verschillende toepassingen van) Clean Language.
Hoe we Clean Language gebruiken in een één-op-één sessie (Symbolic Modelling); hoe we de ruimte om ons heen gebruiken in een Clean Space facilitatie; hoe we Clean Language en “cleanish questions” gebruiken om ideeën, modellen, metaforen en strategieën uit te vragen in een groep met Systemic Modelling; hoe we lichaamswerk en Clean Language combineren in Clean Touch; hoe we de kracht van herhaling gebruiken in Emergent Knowledge en de Power of Six, en nog heel veel meer. Tijdens deze dag verzorgen op het gebied van Clean Language meer en minder ervaren professionals uit verschillende domeinen workshops, lezingen en experimenten. Allemaal met het doel ook mensen die nog minder kennis hebben van Clean Language een waardevolle (leer)ervaring te bieden. 

Clean Language Conferentie: Vertrouwen

Deze derde dag van CLE23 is een conferentie dag. Op zaterdag 16 september 2023 zullen we sprekers hebben die een presentatie en/of een workshop verzorgen. Gedurende de dag zullen we zowel Nederlandse als Engelse sessies hebben waaruit je kunt kiezen. We zijn nog volop aan het werk om de agenda voor deze dag in te delen, maar we kunnen al wel vertellen dat we zowel internationale als nationale sprekers zullen hebben. Om er maar een paar te noemen: Annemiek van Helsdingen, Maaike Nooitgedagt, Wendy Nieuwland, James Lawley, Penny Tompkins, Caitlin Walker, Shaun Hotchkiss en Nick Pole. Zodra we de agenda helemaal gevuld hebben met alle presentaties/workshops zullen we deze zowel hier als op social media plaatsen.

Sharpen the Saw

Op zondag 17 september 2023 begeleiden James Lawley en Penny Tompkins, twee mensen met meer dan 25 jaar ervaring met Clean Language een dag gesuperviseerd symbolisch modelleren. Gedurende deze dag zul je je kennis en kunde verdiepen door te observeren en te faciliteren onder begeleiding (in het moment) van James en Penny. Zij zullen verschillende vormen van supervisie inzetten. Deze dag is voor mensen met voldoende kennis van en ervaring met Clean Language in één op één begeleiding.

We verwachten dat je ten minste een of meer van de volgende trainingen (of vergelijkbaar) gevolgd hebt: Clean Language Core Skills (Symbolic Modelling), een of meer modules Zuiver Communiceren of een Clean training van de Soul Based Academy.