fbpx

  Clean Language trainingen

Clean Language trainingen

In Nederland verzorgt Oskam Organisatieadvies de volgende trainingen en workshops Clean Language in het Nederlands.
 

A. Kennismaking Clean Language
B. Coachen met Clean Language, Core Skills training
C. Clean Space (de fysieke ruimte als informatiebron)
D. Clean Teamfacilitatie
E. Clean In Company (maatwerk)

A. Eerste kennismaking met

Clean Language

Een aantal maal per jaar kun je in een korte workshop van 2,5 uur kennismaken met Clean Language. In die workshops ontvang je informatie over de methodiek, maar ga je ook ervaren hoe het werkt en wat het doet. De kosten voor een introductieworkshop bedragen € 50,- (excl. BTW).  

Data 2024
  • wo 17 januari 2024 via Zoom van 14:00-16:30 uur
  • wo 21 februari 2024 via Zoom van 14:00-16:30 uur
  • vrij 15 maart 2024 via Zoom van 10:00-12:30 uur
  • wo 10 april 2024 via Zoom van 14:00-16:30 uur
  • wo 8 mei 2024 via Zoom van 10:00-12:30 uur
  • vrij 21 juni 2024 via Zoom van 10:00-12:30 uur
  • wo 18 september 2024 via Zoom van 10:00-12:30 uur
  • wo 9 oktober 2024 via Zoom van 14:30-17:00 uur
Meld je aan voor een kennismakingsbijeenkomst
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


B. Coachen met Clean Language, Core Skills training

In deze zesdaagse training leer je coachen volgens de krachtige methodiek Clean Language. Er is geen enkele andere coachingsmethodiek die zo nadrukkelijk het eigenaarschap bij de coachee houdt. Het is daarmee een belangrijke aanvulling op skillset van iedereen die mensen begeleidt. In de training leer je de Clean-vragen toepassen, de Clean-attitude die daarbij hoort en leer je coachees faciliteren in het realiseren van een door hen gewenst verandering. Je leert werken met de metafoor van je coachee en krijgt diverse modellen aangereikt waarmee je anderen, klanten, coachees en cliënten op een Cleane manier kunt begeleiden. De zogenaamde kernvaardigheden betreffen het gestructureerd inzetten van de aanname-arme vragen, het werken met metaforen, symbolisch modelleren en uitkomstgericht werken.
Deze training richt zich met name op mensen die anderen individueel coachen.

De training zal in oktober van 2024 weer starten. 
De data vind je in de PDF hieronder.

Aan de opleiding Clean Language Core Skills zijn 30 Permanente Educatie (PE) uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).
Het LVSC, beroepsvereniging coaches en supervisoren, kent deze opleiding 7,5 PE punten toe. Zhong, beroepsvereniging voor traditionele Chinese geneeskunde heeft de training geaccrediteerd in Categorie 3, voor NAP 37.

Meer weten?
download hier de pdf
bekijk hier een impressie van de core training
C. Clean Space (fysieke ruimte als informatiebron)

Clean Space is een krachtige en ruimtelijke manier om met vraagstukken te werken. In deze ééndaagse training, leer je zaken te bekijken vanuit een perspectief waarmee je niet bekend was, waardoor nieuwe informatie zich kan aandienen. En je leert hoe je jouw klanten (coachees, cliënten, opdrachtgevers of patiënten) in dit proces kunt begeleiden.

Meer weten?
download hier de PDF

 

Je kunt je hier ook gelijk inschrijven:


D. Clean Teamfacilitatie

Deze tweedaagse training wordt vanaf het najaar van 2023 aangeboden. Je leert er als trainer en teamcoach teams op een Cleane manier te begeleiden. Er wordt aandacht besteed aan de Clean Set up, systemisch modelleren en clean feedback en je werkt met je eigen model voor teamontwikkeling en teambegeleiding. Vanaf 2024 wordt deze training samen met Pascal Clarkson van Art o’ Craft verzorgd.

E. Clean In company (maatwerk)

Oskam organisatieadvies verzorgt ook maatwerktrainingen voor organisaties. Niet voor alle doelgroepen zijn alle core skills van belang. Dan wordt een programma ontwikkeld met Clean elementen gericht op toepassing in jouw praktijk of die van jouw medewerkers. Voor Scrummasters en change agents van onder andere KPN hebben we een eendaagse Clean training verzorgd, voor voor designers en technische professionals in de reclame hebben we een tweedaagse training Clean essentials verzorgd. In company trainingen worden op aanvraag ook in het Engels verzorgd.

Trainingen in het Engels

Voor trainingen in het Engels kun je online ook terecht bij Annemiek van Helsdingen van Soul Based Coaching of (live) bij Caitlin Walker en Marian Way in Groot Brittannië. Daarnaast verzorgen zij en Penny Tompkins & James Lawley ook trainingen in Scandinavie, Duitsland en de Verenigde Staten. Check hun websites voor data en prijzen.

Clean Language Kennismakingsbijeenkomst
Enkele keren per jaar, tegen lage kosten.

Meer informatie vind je hieronder!

download hier de PDF
Clean Language Core Skills
De kernvaardigheden van  Clean.

Zes trainingsdagen in drie blokken van twee dagen.

Info over de training
Clean Language In Company
Maatwerktrainingen voor organisaties.

Bijvoorbeeld een training Clean coachen voor leidinggevenden in twee dagen!

neem contact op