fbpx

De Clean Community Internationaal

de Clean community Internationaal

De Clean Language vragen die Nieuw Zeelander David Grove ooit heeft ontwikkeld, zijn inmiddels in zo’n 15 verschillende talen vertaald, waaronder Hebreeuws, Russisch en Arabisch.

Er is een Clean Slack groep, een open Clean Facebook pagina en een LinkedIn Clean in Business groep waarin verschillende Cleanees met elkaar contact houden en kennis uitwisselen. De voertaal is dan meestal het Engels. Niet met alle landen hebben wij direct contact, maar de onderstaande mensen zijn erg actief en komen vaak ook op internationale bijeenkomsten.

In 2022 is de Clean Campus van start gegaan. Een mooie manier om online met de Nederlandse én de internationale community in contact te zijn. Neem gerust een kijkje op de:  cleancampus.circle

Clean in the UK, the US, Japan, Russia, Malaysia, France & Belgium

De Clean community komt ook in 2023 bij elkaar

Op 15 oktober 2022 heeft het eerste Clean Language event in NL plaatsgevonden. De internationale thought leaders op het gebied van Clean hebben workshops en Keynotes verzorgd. Daarnaast hebben enkele Nederlandse toppers workshops verzorgd over toepassingen van Clean Language. Van donderdag 14 t/m zondag 17 september 2023 krijgt dit event een mooi vervolg!! Blokkeer deze data vast in je agenda!

Daarnaast zijn er jaarlijks bijeenkomsten waarin de steeds groter groeiende internationale Clean Community elkaar treft. We noemen er hier drie:

  • A northern taste of Clean waar de internationale Clean Community elkaar treft en de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen deelt (meer informatie) 
  • Adventures in Clean Een paar dagen ‘hard-core clean’ in het teken van persoonlijk groei. Voor hen die een meer therapeutische daginvulling niet uit de weg gaan (meer informatie)
  • Metaphorum een (online) bijeenkomst waar men met Clean Language en metaforen verschillende thema’s en vraagstukken onderzoekt. Dit vindt plaats in het najaar van 2023.

De grondleggers in Nederland!

Art’O Craft & Oskam Organisatieadvies streven ernaar elke twee jaar Clean Language grondleggers naar Nederland te halen. Penny Tompkins & James Lawley als grondleggers van symbolic modelling en Dr. Caitlin Walker als grondlegger van systemic modelling. Zij verzorgen dan workshops voor beginnende en gevorderde Clean Language gebruikers in verschillende branches en vakgebieden. In de vier dagen van het Clean Language Event in september heb je de mogelijkheid om te leren van ‘de bronnen’. Voor de workshops van Penny & James en die van Caitlin klik je hier.