fbpx

De Clean Community Internationaal

de Clean community Internationaal

De Clean Language vragen die Nieuw Zeelander David Grove ooit heeft ontwikkeld, zijn inmiddels in zo’n 15 verschillende talen vertaald, waaronder Hebreeuws, Russisch en Arabisch.

Er is een Clean Slack groep, een open Clean Facebook pagina en een LinkedIn Clean in Business groep waarin verschillende Cleanees met elkaar contact houden en kennis uitwisselen. De voertaal is dan meestal het Engels.

Niet met alle landen hebben wij direct contact, maar de onderstaande mensen zijn erg actief en komen vaak ook op internationale bijeenkomsten.

Clean in the UK, the US, Japan, Russia, Malaysia, France & Belgium

Clean_community_komt_bijelkaar

De Clean community komt bij elkaar

Er zijn jaarlijks enkele bijeenkomsten waarin de steeds groter groeiende internationale Clean Community elkaar treft. We noemen er hier drie:

  • A northern taste of Clean waar de internationale Clean Community elkaar treft en de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen deelt (www.cleanlearning.co.uk/events/book/3806) meestal in juni in de buurt van Liverpool, Groot Brittanië.
  • Metaphorum een (online) bijeenkomst waar men met Clean Language en metaforen verschillende thema’s en vraagstukken onderzoekt. In 2021 op vrijdag 3 december (meer informatie)

De grondleggers in Nederland!

Gewoon aan de slag & Oskam Organisatieadvies streven ernaar elke twee jaar grondleggers Penny Tompkins & James Lawley naar Nederland te halen. Zij verzorgen dan workshops voor beginnende en gevorderde Clean Language gebruikers in verschillende branches en vakgebieden. Door Covid-19 heben we onze hoop op het najaar van 2021 gevestigd.

Op 22, 23 en 24 September 2020 heeft Caitlin Walker een training “Clean 4 Teams” in Nederland verzorgd. Georganiseerd door Cleanie Pascal Clarkson. Vanwege het succes willen we – zodra dat kan – ook daar een vervolg aan geven. Meer informatie vind je hier https://artocraft.nl/