fbpx

Clean Language Event NL 2024

In 2022 organiseerden wij het Clean Language Event voor de eerst. Dit jaar is dus de derde editie! Komende september bieden we jou op drie opeenvolgende dagen, op verschillende manieren de gelegenheid om je kennis en kunde op het gebied van Clean Language verder te verdiepen. Deze dagen zijn tevens een goede gelegenheid om oude bekenden en nog onbekenden met gelijke interesse te ontmoeten!
Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende dagen.

  • Donderdag 26 september – Masterclass ‘Keuzemomenten’
    met Caitlin Walker, Penny Tompkins & James Lawley
  • Vrijdag 27 september – Clean Conferentie, Patronen
  • Zaterdag 28 september – Open Space, Clean experimenteren en ervaren

Meteen kaarten bestellen? Klik hier! 

Masterclass: keuzemomenten / choice points!

Op 26 september 2024 zullen Caitlin Walker, Penny Tompkins & James Lawley een masterclass verzorgen over keuzemomenten.

And what happens just before we run that old pattern?
Discovering choice points and how to create new ways of being response-able.

Het thema voor deze workshop is choice points; “keuzemomenten”. De masterclass zal in het Engels gehouden worden. We hebben allemaal onze ongewenste gewoontes; op de automatische piloot reageren, onszelf betrappen op de gebruikelijke gedachten, gevoelens en gedragingen. En, of we het nu wel of niet bewust zijn, er zijn momenten in elk patroon waarop we een andere keuze kunnen maken. We kunnen het gebruikelijke patroon of gedrag volgen of we kunnen kiezen om anders te reageren (response-able).

Als we deze keuzemomenten (choice points) ontdekken, kunnen we de tijd vertragen (m.b.v. Clean Language) en leren we hoe we toegang kunnen krijgen tot onze mogelijkheden om op dát moment een alternatief pad te volgen, zowel in gedrag als neurologisch.

In deze masterclass leer je om deze choice-points te ontdekken in patronen, en hoe we onszelf en onze cliënten kunnen beïnvloeden om meer keuzemogelijkheden te hebben om te reageren en om te handelen op een meer bewuste en bekrachtigende manier.

Clean Language Conferentie: Vertrouwen

Vrijdag 27 september is de conferentiedag. Net als de bij vorige conferenties hebben we een thema aan de dag gekoppeld. Patronen zijn een belangrijk aspect in ons dagelijks leven. Patronen in ons denken, spreken en handelen. En patronen spelen een belangrijke rol in hoe we Clean Language toepassen. Kortom, er is volop te ontdekken! In de aanloop naar het event zullen we de sprekers en workshopleiders bekend maken.

We zullen de dag zoals gebruikelijk “eindigen” met een borrel & netwerken! Nou ja, niet echt eindigen… Want we hebben een nieuwe optie: een optioneel avondprogramma
Benut de tijd op de vrijdagavond om met elkaar te genieten van een diner, gevolgd door een avondprogramma dat we samen co-creëren. Denk hierbij aan verhalen vertellen, bord- of kaartspellen, muziek maken/jam sessie, goede gesprekken, brainstormen.
Wellicht heb je zelf nog (andere) ideeën die je wilt voorstellen?

Open Space – Experimenteren & Ervaren

Op zaterdag 28 september 2024 is de Open Space dag. Het Open Space concept is vorig jaar met succes geïntroduceerd en brengen we ook dit jaar terug naar het event. In een Open Space geven de bezoekers zelf inhoud en vorm aan de dag. Dat betekent dat jij op deze dag een eigen sessie kunt aanbieden. Andere deelnemers kunnen dan naar jouw sessie komen. Als jij een thema of vraag hebt voor een sessie kun je die ook voorstellen / vragen aan de groep. We kijken dan samen met de groep of er iemand is, die zo’n sessie wil faciliteren.

Bij de start van de dag inventariseren we vraag en aanbod en komen we tot een ‘structuur’.  Maar het is open space, dus het is een structuur op hoofdlijnen, die ook weer kan wijzigen.

We zullen de dag en het event afsluiten met de gebruikelijke borrel en de gelegenheid tot netwerkwerken!